ALUMÍNIUM REDŐNY

 

Külsőtokos alumínium redőny

Az alumínium redőnyök a műanyagokkal szemben már más kategóriát képviselnek, mind megjelenés, mind élettartam tekintetében. Az alumínium redőnyök legfontosabb tulajdonsága a kiváló hang és hőszigetelést. A redőnylécek között purhab töltés található, mely a rendkívül jó hőszigetelést mellett a stabilitást is biztosítják. Így nagy felületű ajtók és széles ablakok árnyékolásához is kifejezetten ajánlott ez a típus választása. Gondos szereléssel hosszú, akár több évtizedes élettartamú, megbízhatóan működő megoldás. A redőny leengedve teljes sötétséget biztosít. Nagy színválasztékuk révén, mindenki otthonának stílusához igazíthatók.

Az alumínium redőnyök bármelyikét elektromos kezelésű változatban is lehet szereltetni. A redőnyök mozgatását a tengelyekbe szerelt csőmotorok végzik, ezeket direkt vagy rádióvezérlésen keresztül kapcsolóval, távirányítóval, időkapcsolóval, vagy teljesen automatizált elektronikával (idő, időjárás, fényviszonyok stb. függvényében) vezérelhetjük.

Biztonsági szempontból feltétlen érdemes megemlíteni, hogy alumínium redőnyök esetében a redőnypalást feltolásának megakadályozásáról a tokszerkezetbe beépíthető speciális feltolás gátló. Elektromos változat esetén a redőnymotor helyes végállásának beállítása gondoskodik a biztonságról. 

Vakolható tokos alumínium redőny

 

A vakolható tokos alumínium redőny alapanyagában mindenben megegyezik a külsőtokos alumínium redőnyével.

Ha viszont szeretnénk egy sokkal letisztultabb, esztétikusabb megjelenést kültéri árnyékolónk számára, akkor a vakolható tokos redőny lesz a tökéletes választás.
Ez a redőny az áthidaló alá kerül beépítésre és tokját utólagosan elvakolják, így nem bontja meg a ház homlokzatának egységét.                                            
A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takarja a nyílászáró üvegfelületét.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a vakolható tokos redőnyöket olyan épületek nyílászáróira lehet felszerelni, ahol már az építkezés során kialakították a redőny helyét.